Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η ... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

 Κάνοντας ένα άρθρο για την ελευθερία του λόγου, συνειδητοποιήσαμε πόσο δύσκολο είναι σήμερα το επάγγελμα του δημοσιογράφου και πόσο βαθιά είναι η έλλειψη ελευθερίας στο χώρο των ΜΜΕ.
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο από το www.in.gr

19-07-2011

Δραματική τροπή παίρνει το σκάνδαλο των υποκλοπών στη Βρετανία, καθώς χθες η "Guardian" αποκάλυψε ότι βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Ουότφορντ ο δημοσιογράφος της "News of the World" Σον Χόαρ. Ηταν ο πρώτος που είχε καταγγείλει επωνύμως τον διευθυντή του Αντι Κόλσον (επικοινωνιακό συνεργάτη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον) ότι γνώριζε γι' αυτήν την πρακτική της εφημερίδας του Ρούπερτ Μέρντοχ.

"Τα αίτια του θανάτου παραμένουν άγνωστα, αλλά κατ' αρχήν δεν θεωρείται ύποπτος. Η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα", δήλωσε αστυνομική πηγή στην "Guardian".
Σε συνεντεύξεις στους "New York Times" και στο BBC, ο Σον Χόαρ (συντάκτης της σόουμπιζ) είχε πει πως ο διευθυντής του Αντι Κόλσον όχι μόνο γνώριζε για τις υποκλοπές, αλλά ενθάρρυνε τους υφισταμένους του να παγιδεύουν τα τηλέφωνα των σελέμπριτι για "να βγάζουν αποκλειστικά ρεπορτάζ".
Πρώην συνεργάτης της "Sun" και της "News of the World", ο Χόαρ ήταν αρχικά φίλος με τον Κόλσον, αλλά στη συνέχεια απολύθηκε λόγω "εθισμού στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά". Την προηγούμενη εβδομάδα είχε υπογραμμίσει στους "New York Times" ότι οι συντάκτες της "News of the World" εξαγόραζαν αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρείχαν τεχνολογία για τον εντοπισμό "δημοσιογραφικών στόχων" από το σήμα του κινητού.

Εξάλλου, λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του εξομολογήθηκε στην "Guardian" ότι έβγαλε το σκάνδαλο στα φόρα με την ελπίδα "να καθαρίσει η δημοσιογραφία".
Χωρίς να προκαταλαμβάνει την αστυνομική έρευνα η "Guardian" χαρακτηρίζει τον Σον Χόαρ "θαρραλέο δημοσιογράφο", που γνώριζε εκ των έσω πόσο καταστροφική δημοσιογραφία ασκούσε η "News of the World". Μεταξύ άλλων η εφημερίδα τον πλήρωνε για να παίρνει κοκαΐνη και άλλα ναρκωτικά μαζί με αστέρια της ροκ και για να πίνει μαζί τους. Ετσι καταστράφηκε η υγεία του και -πιθανότατα- απ' αυτό έχασε και τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου